Mag ik mij even aan u voorstellen?

Graag stel ik mij even aan u voor. Ik ben Harry Oussoren, getrouwd met Gonnie en vader van de tweeling Lois en Floor. Naast mijn gezin en sport is het ondernemerschap mijn derde passie.

Na een loondienstverband van ruim tien jaar in de commerciële personeelsbemiddeling ben ik in 2010 als zelfstandig ondernemer gestart. Ik ben toen met Paul van Hoeven gaan samenwerken. Paul kwam uit het werkveld van P&O. Door het combineren van onze specialismen ontstond Het PersoneelsHuys.

In 2017 beëindigde Paul zijn dagelijkse werkzaamheden voor het bedrijf en vanaf dat moment werkt hij als zelfstandig P&O-specialist met Het PersoneelsHuys samen.

Ik geloof dat mensen het verschil kunnen maken als ze op de juiste plek zitten. In de sport, maar zeker ook in het bedrijfsleven. Dat is altijd mijn drijfveer geweest.

In mijn dienstverlening staat daarom de mens centraal. Aandacht is daarbij geen product maar een service. Een service die ik met passie uitvoer. Ik luister naar uw wensen en vertaal deze naar oplossingen. Ik denk in kansen en zoek graag binnen mijn netwerk naar mogelijkheden. Ook voor u!

Harry Oussoren

Duurzame samenwerking loont!

Het PersoneelsHuys gelooft in de kracht van duurzame samenwerking.

Door samen te werken en vertrouwen op te bouwen ontstaat een duurzame relatie die leidt tot partnerschap.

Met open vizier. Daar worden we samen beter van.

Wat mag u van Het PersoneelsHuys verwachten?

Samen met werkgevers en werknemers pakken we (ingewikkelde) organisatievraagstukken aan op het gebied van werving-, selectie- en personeelsbeleid. Dat doen we door wetgeving en ontwikkelingen in personeelszaken en op arbeidsmarkt te vertalen naar praktische oplossingen en ondersteuning op maat.

Personeel aannemen, behouden of er gedwongen afscheid van te moeten nemen: het hoort bij ondernemen. Door veranderde inzichten van de overheid nemen de verantwoordelijkheden van de werkgever toe. Nieuwe wet- en regelgevingen zijn aan de orde van de dag. Gelukkig kunnen ondernemers zich blijven focussen op hun kernactiviteiten, omdat ze weten dat ze te allen tijde een beroep kunnen doen op Het PersoneelsHuys.

Wij kennen de regels en de arbeidsmarkt. En wij begrijpen hoe wij ondernemers kunnen bijstaan met praktische raad en daad.

Daar waar de rol van werkgever verandert, verandert ook het toekomstperspectief van de werknemer. Deze moet zich met steeds meer onzekerheid en flexibiliteit staande houden en zijn of haar (loop)baan actief ter hand nemen. Het PersoneelsHuys kent de arbeidsmarkt en weet wat er van werknemers wordt verwacht. Wij bieden ondersteuning bij personele aangelegenheden en geven trainingen en assessments op maat ten behoeve van persoonlijke en professionele ontwikkeling.