De COVID-19 Flex Fee oplossing; nu risicoloos investeren voor de lange termijn!

Vóórdat de Coronacrisis uitbrak waren veel bedrijven druk met het werven en aannemen van nieuw personeel. Niet eenvoudig want goed personeel was erg schaars en er waren veel vacatures waaruit werkzoekenden konden kiezen. Hoe anders is de situatie nu? Door de enorme impact van de Coronacrisis zijn veel vacatures “on hold” gezet. Natuurlijk tijdelijk want er komt een einde aan deze pandemie. En dat betekent ook dat straks veel bedrijven weer massaal op zoek gaan naar nieuw personeel. Het PersoneelsHuys verwacht een enorme vraag naar personeel zodra de Coronacrisis maar enigszins voorbij is.

Grijp niet mis op de arbeidsmarkt: werf nu uw nieuwe medewerker maar betaal de wervingskosten later. Maak kennis met de Flex Fee oplossing van Het PersoneelsHuys.

Het is juist slim om nu al toe te slaan op de arbeidsmarkt; het aantal werkzoekenden is groter geworden terwijl het aantal vacatures sterk is gedaald. Er is dus minder concurrentie van andere bedrijven. Het PersoneelsHuys heeft voor ondernemers die anticyclus durven te handelen een nieuwe constructie ontwikkeld: de Flex Fee oplossing. Zo kunt u toch een nieuwe medewerker aannemen, terwijl de wervingskosten worden uitgesmeerd over een veel langere periode!

De PersoneelsHuys Flex Fee oplossing: hoe werkt het precies?

Het aannemen van nieuw personeel via de Flex Fee oplossing werkt heel eenvoudig: Het PersoneelsHuys verzorgt de werving en vindt de juiste kandidaat. De geschikte kandidaat komt vooralsnog NIET bij u in dienst, maar wordt op uitzendbasis via Het PersoneelsHuys aan u geleverd. U betaalt een normaal uitzendtarief. In dit tarief is een Flex Fee toeslag inbegrepen. Let op, deze toeslag zijn geen extra kosten maar is een reservering voor u zelf; simpel gezegd, een spaarpot. Zodra u na de Coronacrisis weer volledig in business bent en er weer omzet binnenkomt, neemt u de medewerker in dienst. Het PersoneelsHuys brengt dan de normale W&S-fee in rekening VERMINDERD met het tegoed dat u heeft opgebouwd tijdens de uitzendperiode. Met de Flex Fee oplossing kunt u dus nu wél beschikken over geschikt personeel, terwijl u de W&S-fee geleidelijk en uitgesmeerd betaalt. Het onderstaande rekenvoorbeeld maakt alles nog duidelijker.

Rekenvoorbeeld Flex Fee oplossing

Via de bemiddeling van Het PersoneelsHuys neemt u een nieuwe medewerker aan met een bruto maandsalaris van € 2500,00. De normale W&S-fee die wij hanteren is 1,5x het maandsalaris, in dit geval € 3750,00. U betaalt de fee echter niet op dit moment. De nieuwe medewerker start op uitzendbasis. Op basis van dit bruto maandsalaris bedraagt het afgesproken inleen-/uitzendtarief € 29,00 bruto per uur. LET OP: dit tarief in inclusief de Flex Fee-toeslag van € 5,00. In de periode tot bijvoorbeeld 1 juli 2020 werkt de medewerker in totaal 300 uur. De economische vooruitzichten worden beter en daarom volgt u uw intentie om de medewerker per 1 juli 2020 een contract aan te bieden. In alle tot dan toe betaalde uitzendkosten heeft u een tegoed opgebouwd. In dit voorbeeld dus 300 x de Flex Fee-toeslag van € 5,00 per uur. In dit geval totaal € 1500,00. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de eerder afgesproken werving- en selectievergoeding. Deze bedraagt per 1 juli 2020 derhalve geen € 3750,00 maar € 2250,00. In dit voorbeeld kunt u dus nu al over nieuw personeel beschikken, terwijl u de W&S-fee pas in juli betaalt!

De voordelen van de Flex Fee oplossing van Het PersoneelsHuys op een rijtje:

  • U profiteert optimaal van de huidige situatie op de arbeidsmarkt: een groter aantal werkzoekenden terwijl het aantal vacatures sterk is verminderd. De kans dat u nu wél de juiste kandidaat vindt is dus groot!
  • Had u de juiste kandidaat al net vóór de Corona crisis gevonden? Met de Flex Fee oplossing bindt u de kandidaat nu aan uw bedrijf, terwijl u de kosten op de korte termijn minimaliseert.
  • Wanneer de economie weer aantrekt, heeft u uw personeelsbestand gelukkig al op orde! U bent daarmee klaar voor de toekomst en u heeft straks geen omzetverlies omdat er te weinig “handjes” zijn!
  • De nieuwe medewerker stroomt nu al in; ze werken in 1e instantie op uitzendbasis: u heeft geen werkgeversrisico’s.
  • Wanneer u tijdelijk minder werk heeft, kunt u de medewerker minder uren laten werken waarmee u dus ook minder kosten maakt.
  • Ook wanneer het werkaanbod tijdelijk minder is, is het goed om de nieuwe medewerker al in dienst te hebben. Er is immers altijd “achterstallig onderhoud” of er is nu echt tijd voor een zorgvuldig inwerktraject. Wellicht kan de nieuwe medewerker alvast aan een opleiding beginnen, zodat hij of zij straks geheel operationeel is zodra uw business weer aantrekt?
  • Op uitzendbasis betekent ook: een verlengde proeftijd (de inleenopdracht kan direct beëindigd worden). Bovendien zijn de kosten heel inzichtelijk.
  • Met de Flex Fee oplossing “spaart” u voor de vooraf afgesproken W&S-fee: deze is op het moment van betaling uitermate gunstig.

Kortom: werf nu uw nieuwe medewerker en betaal de wervingskosten later. Kies voor de Flex Fee oplossing van Het PersoneelsHuys. Zo zorgt u ervoor dat u straks niet achter het net vist. Het PersoneelsHuys helpt u daarbij. Wij maken werk van werk!

'Een constructieve oplossing om ook tijdens deze crisisperiode een nieuwe medewerker aan te kunnen nemen!'

Mick Bos, directeur ISCA Nederland BV.

MIck Bos